back


Zevenhoog Eigen Weisje

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

7h_7

Naam recept

Eigenweisje

Brouwdatum

11-10-2019

Bierstijl

Weizen

Volume

6,0 l

Begin SG

1,031 SG

Berekende kleur (Morey)

7 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

13 IBU

Brouwzaalrendement

75,0 %

Kooktijd

75 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

5,00 l

Water uit Zutphen

4,18 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

12 mg/l

2 mg/l

27 mg/l

74 mg/l

12 mg/l

15 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

0,77 kg

Lichte tarwemout

Dingemans

3 EBC

58,6 %

0,55 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

41,4 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

44,0 °C

1 min.

10 min.

3,8 l/kg

50,0 °C

1 min.

15 min.

3,8 l/kg

62,0 °C

1 min.

30 min.

3,8 l/kg

72,0 °C

1 min.

30 min.

3,8 l/kg

78,0 °C

1 min.

5 min.

3,8 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

4,8 g

Spalt Select

pellets

5,0%

75 min.

13,2 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

5,0 g

Munich ()

bovengist