back


Zevenhoog Champie

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

7h_8

Naam recept

Champiebier

Brouwdatum

08-11-2019

Bierstijl

Overige bieren

Volume

6,0 l

Begin SG

1,055 SG

Berekende kleur (Morey)

7 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

34 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

75 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

6,15 l

Water uit Zutphen

3,54 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

12 mg/l

2 mg/l

27 mg/l

74 mg/l

12 mg/l

15 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

1,29 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

94,0 %

0,08 kg

Lichte tarwemout

Dingemans

3 EBC

6,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

52,0 °C

1 min.

15 min.

1,6 l/kg

66,0 °C

1 min.

60 min.

2,6 l/kg

78,0 °C

1 min.

2 min.

4,5 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

7,2 g

Northern Brewer

bellen

8,7%

75 min.

31,3 IBU

4,8 g

Saaz

bellen

3,6%

15 min.

2,3 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

CBC1 ()

bovengist