back


Zevenhoog Dubbeltje

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

7h_09

Naam recept

Dubbeltje

Brouwdatum

02-12-2019

Bierstijl

Dubbelbock

Volume

6,0 l

Begin SG

1,084 SG

Berekende kleur (Morey)

39 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

24 IBU

Brouwzaalrendement

70,0 %

Kooktijd

60 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

6,90 l

Water uit Water

3,51 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

1,69 kg

Münchenermout

Dingemans

15 EBC

70,1 %

0,48 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

20,0 %

0,27 kg

Caramunich I

Weyermann

90 EBC

11,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Amylaserust

68,0 °C

1 min.

60 min.

2,8 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

12,4 g

Saaz

bellen

3,6%

60 min.

20,5 IBU

4,0 g

Saaz

bellen

3,6%

30 min.

3,3 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

SafBrew Specialty Ale (T-58)

bovengist