back


Zevenhoog Springbock

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

7h_10

Naam recept

Springbok

Brouwdatum

02-12-2019

Bierstijl

Meibock en Blonde bock

Volume

6,0 l

Begin SG

1,067 SG

Berekende kleur (Morey)

16 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

18 IBU

Brouwzaalrendement

70,0 %

Kooktijd

60 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

7,65 l

Water uit Water

2,17 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

1,26 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

65,7 %

0,66 kg

Münchenermout

Dingemans

15 EBC

34,3 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Amylaserust

69,0 °C

1 min.

60 min.

4,0 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

4,3 g

Northern Brewer

bellen

8,7%

60 min.

18,3 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

SafBrew Specialty Ale (T-58)

bovengist